Vernieuwingen 3D Laserscanning eerste kwartaal 2023De BLK360 2nd generation

Allereerst introduceren we u graag nogmaals de nieuwe BLK360 G2 die de volgende generatie is van de originele BLK360 G1!

Voortbouwend op de succesvolle innovatie van de bekroonde BLK-serie legt de nieuwe BLK360 verbluffende, fotorealistische, nauwkeurige pointclouds vast met een full-dome scan in minimaal 20 seconden! Naast zijn enorme opnamesnelheid is deze scanner ook uitgerust met het zogenaamde VIS systeem. (Visual Inertial System) een soort plaatsbepalingssysteem waarmee de scans direct al op de juiste plaats worden gelegd, waardoor het registreren een stuk sneller en overzichtelijker gaat!

De Belangrijkste kenmerken van de BLK360 G2 op een rijtje:

 

 

 BLK360 G1

 BLK360 G2

 

 

 

 Punten per seconde

360.000

680.000

 Nauwkeurigheid @ 10 m

 6 mm

 4 mm

 Snelheid scan + foto

min. 1 minuut 

min. 20 seconden 

 Hdr Camera's

 3

 4

 Thermische opname

 

 VIS

 

Export via USB

kruis

vink

Gewivcht inl. accu

1.100 gr

850 gr

Formaat

165x100 mm

155x80 mm


 

Cyclone Register360 PLUS 2023 Release

We zijn verheugd om u de release van de Cyclone REGISTER 360 PLUS 2023-productfamilie aan te kondigen. Dit is een belangrijke release met o.a.:

 • Toevoeging van de Cyclone Publisher functies voor iedereen;
 • Nieuwe Auto Classificatie functionaliteit;
 • Nieuwe Data Security tool;
 • Tal van kleinere verbeteringen en updates van bestaande tools.
Raadpleeg de releaseopmerkingen voor volledige informatie over de inhoud van deze release: https://rcdocs.leicageosystems.com/cyclone-register-360/latest/release-notes-cyclone-register-360

In het kort:

Toevoeging van de Cyclone Publisher Functies


In de nieuwe release van Register360 PLUS zijn de Publisher functies welke voorheen middels een aparte Publisher licentie werden aangeboden standaard opgenomen in de Register360 PLUS licentie.

Met deze wijziging kunnen alle gebruikers nu:
LGS-bestanden publiceren;
RCP-bestanden publiceren;
Publiceren naar Cyclone ENTERPRISE;
Verbinden naar CloudWorx zonder publicatie;
E57-bestanden publiceren vanuit de Cyclone FIELD 360 app;
Gebruiken maken van de Cyclone REGISTER


Tot slot kunnen gebruikers met de release van Cyclone REGISTER 360 PLUS 2023 pano-afbeeldingen exporteren als JPG-afbeeldingen!

Nieuwe Auto Classificatie functionaliteit

Cyclone REGISTER 360 PLUS 2023 heeft de mogelijkheid om puntenwolken automatisch te classificeren en bevat zowel een binnen- als buitenmodel voor classificatie. Dit proces kijkt naar elke setup en bepaalt in welke klasse elk punt wordt geplaatst. De klasses bestaan uit functies zoals muren, vloeren en plafonds. Handmatige classificatie kan ook worden gedaan door de puntenwolk af te schermen en de klasse toe te wijzen. De zichtbaarheid en kleur van het punt kunnen per klasse worden bepaald.

Het wordt aanbevolen om de classificatie uit te voeren na het importeren in plaats van tijdens de import, tenzij het relatief kleine projecten zijn. Het helpt ook om onderscheid te maken in binnen- en buitenopstellingen en deze binnen afzonderlijke bundels te classificeren via het juiste model, dit komt de snelheid van het proces ten goede.

Classificatie-informatie kan alleen worden gepubliceerd aan het LGS formaat vanaf de release van de functie. In toekomstige releases volgen nog meer formaten. Met TruView versie 2022.1.0 en nieuwer kunt u de klasse lezen en weergeven en de zichtbaarheid per klasse regelen!

Dit is een resource-zware operatie met unieke hardwarevereisten. Aangezien dit proces grafische kaarten vereist waartoe niet alle gebruikers toegang hebben, is het classificatiepakket een afzonderlijke download. Bij installatie van Cyclone REGISTER 360 PLUS krijgt de gebruiker een bericht waarin staat of de grafische kaart compatibel is of niet. Als de GPU acceptabel is, wordt de gebruiker gevraagd het classificatiepakket te downloaden en te installeren.

Aanbevolen specificaties voor classificatie functie:

 1. Ampere NVIDIA, Volta of Turing
  • Iedere RTX
  • GeForce GTX 1650 of beter
 2. Alleen NVIDIA GPU's worden ondersteund
 3. 4 GB video-RAM of beter
 4. Een GPU-computercapaciteit van 7.0 of beter wordt aanbevolen.

Let op: Deze kaarten zullen niet werken: GeForce, GeForce GT en ouder dan GTX750

Nieuwe Data Security tool

De integriteit van gegevens is van cruciaal belang in alle sectoren, maar van bijzonder belang binnen de openbare veiligheid, waar gegevensintegriteit van cruciaal belang is voor het behoud van het vertrouwen van het publiek. Een nieuwe databeveiligingsfunctie is geïntroduceerd in firmwareversie 6.0 voor RTC360- en RTC360 LT-laserscanners waarmee Cyclone REGISTER 360 PLUS gegevenshandtekeningen van de scanners kan verifiëren.

De functie Gegevensbeveiliging volgt de nieuwste richtlijnen en normen voor gegevensbeveiliging die worden gebruikt door professionals in de sectoren Openbare Veiligheid, Beveiliging en Forensisch Onderzoek.

De functie stelt gebruikers in staat om de integriteit van veilige taakgegevens te bewijzen wanneer de taak wordt geïmporteerd in Leica Cyclone REGISTER 360 PLUS.

Gebruikers kunnen de functie Gegevensbeveiliging selectief inschakelen voor de taak waarbij gegevensintegriteit belangrijk is. Zodra de gegevens zijn verzameld op de RTC360-scanner, worden deze ondertekend door het apparaat. Wanneer een dergelijke taak wordt geïmporteerd in desktopsoftware, wordt de verificatiestap voltooid in Cyclone REGISTER 360 PLUS en wordt de gebruiker geïnformeerd of de geïmporteerde gegevens hetzelfde zijn als toen deze in het veld werden ondertekend. Als de gegevens niet overeenkomen, voorkomt dit niet dat de gegevens worden geïmporteerd, maar geeft dit de gebruiker een melding dat deze niet overeenkomen, zodat hij een weloverwogen beslissing kan nemen over hoe verder te gaan.

Naast de toepassingen in openbare veiligheid, stelt de functie Gegevensbeveiliging gebruikers in verschillende disciplines in staat om te bepalen of gegevens zijn beschadigd tijdens het importproces en waar fouten liggen.

 

Tal van kleinere verbeteringen en updates van bestaande tools.

Geminimaliseerde limit box met afmetingen

Er is een nieuwe optie voor het maken van een Limit Box genaamd Create Minimized Limit Box. Hierdoor ontstaat een limit box gebaseerd op de uiteinden en daardoor heel goed aansluit bij de omvang van de puntenwolk. Dit past strakker dan de opdracht Limit Box maken, omdat die de omvang van het project gebruikt in plaats van de zichtbare puntenwolk.

De afmetingen van alle opgeslagen Limit Boxes worden nu weergegeven in limit box manager:

 

cyclone nieuws3

 

Verbeterde E57-bestanden specifiek voor gebruik in ReCap

Met deze nieuwe export optie worden E57-bestanden gemaakt inclusief afbeeldingen die worden ondersteund in ReCap. Aangezien ReCap een unieke manier heeft om panoramische afbeeldingen te maken moeten gebruikers deze optie alleen gebruiken als de beoogde bestemming van de E57-bestanden ReCap is.

 

cyclone nieuws4

 

ReCap gebruikt zowel puntenwolken als beeldpixels om een panorama te maken. Hierdoor kunnen E57-bestanden aanzienlijk groter zijn dan een normaal E57-bestand dat afbeeldingen ondersteunt, wat resulteert in langere exporttijden.

Als de puntenwolkdichtheid laag is en de afbeeldingsresolutie hoog, kan de bestandsgrootte aanzienlijk worden vergroot wanneer u deze optie gebruikt. E57-bestanden die zijn gemaakt met de RTC360 vertonen een minimale bestandsgroottetoename, maar E57-bestanden die zijn gemaakt met de BLK360 (die scans met een lagere resolutie en afbeeldingen met een hogere resolutie hebben) kunnen aanzienlijk toenemen in bestandsgrootte.

Opmerking: Deze optie mag dus alleen worden gebruikt om E57-bestanden voor ReCap te maken. Als u deze optie voor andere bestemmingen aan laat staan, kan dit problemen veroorzaken!

Automatisch zoeken naar andere koppelingen bij visuele uitlijning

Standaard zoekt Cyclone REGISTER 360 PLUS naar andere koppelingen bij het voltooien van een visuele uitlijning. Sommige gebruikers willen misschien niet dat deze zoekopdracht gebeurt om tijd te besparen, gebruikers hebben nu de mogelijkheid om dit proces uit te schakelen. Er is een nieuwe optie op het tabblad Cloud-to-Cloud-instellingen genaamd - Voorgestelde koppelingen weergeven na visuele uitlijning. Als dit niet is aangevinkt, zoekt Cyclone REGISTER 360 PLUS niet langer naar extra koppelingen na Visuele uitlijning.

 

cyclone nieuws5

 

Cyclone Field 360 versie 4.1

We zijn verheugd om u de release van de Cyclone Field 360 App aan te kondigen!

Deze nieuwe versie bevat belangrijke verbeteringen, waarmee gebruikers hun project volledig in het veld kunnen voltooien en desgewenst kunnen uploaden.

De volgende functies komen beschikbaar met versie 4.1:

 • Bereken de koppelingen om lussen te sluiten
 • Optimaliseer bundels
 • Doosnede tool met selecteerbare dikte en positie om registratieresultaten te inspecteren
 • Verhoogd detailniveau in koppelings- en uitlijningsmodus
 • Exporteer geregistreerde bundels direct naar E57 of PTX
 • Publiceer geregistreerde bundels naar HxDR
 • Sla geselecteerde projecten op in een archiefbestand (FAF-file) voor import in Cyclone REGISTER 360 PLUS of voor het herstellen van het project binnen een ander exemplaar van Cyclone FIELD 360
 • LWPO-modus voor de geheel nieuwe BLK360 G2.
 • HD-modus met hogere resolutie voor LiDAR-functionaliteit op geschikte Apple apparaten
 • Gegevensbeveiligingsindicator voor RTC 360-scans
 • Optie om opgeslagen scanners uit het verbindingsmenu te verwijderen
 • Diverse bugfixes en stabiliteitsverbeteringen

Gebruikers kunnen nu ook de links berekenen die gesloten lussen vormen en de bundel vervolgens optimaliseren, zodat ze voor het eerst een registratie in het veld kunnen voltooien.

Tijdens het registratieproces helpt een doorsnede tool en een verhoogd detailniveau om de kwaliteit van de registratie te verifiëren en om optimale resultaten te garanderen.

BLK360-gebruikers die volledige onbewerkte gegevens op hun mobiele apparaat bewaren, kunnen nu een volledig project volledig vanaf een telefoon of tablet vastleggen, registreren en publiceren zonder deze te verwerken en te publiceren op kantoor. Deze workflow in het veld is een gamechanger voor, zowel nieuwe als ervaren gebruikers om een project snel op te leveren of te communiceren met medewerkers voordat ze het veld verlaten.

Gebruikers kunnen nog steeds hun projecten verfijnen in Cyclone REGISTER 360 PLUS om een registratie te optimaliseren, ruis op te ruimen, een snelle classificatie uit te voeren en meer. Voor die gebruikers, nieuw of ervaren, blijft Cyclone REGISTER 360 PLUS (of BLK Edition) het product bij uitstek.

Cyclone FIELD 360 versie 4.1 bevat ook belangrijke verbeteringen aan de field-to-office workflow. Het is nu mogelijk om één of meerdere geselecteerde taken op te slaan in een archiefbestand *.FAF dat compatibel is met versie 2023.0.0 van Cyclone REGISTER 360 PLUS.

Voor gebruikers die rechtstreeks van hun BLK360 G2-scanner in Cyclone REGISTER 360 PLUS willen importeren, is er nu ook een optie om alleen de lichtgewicht down-sampled gegevens op hun mobiele apparaat te bewaren om opslag te besparen. Eigenaren van een Cyclone REGISTER 360 PLUS product hebben maximale flexibiliteit voor het werken in het veld en op kantoor. Alle in-field workflows zijn voor hen beschikbaar, PLUS de geavanceerde optimalisatie, reiniging en meer van Cyclone REGISTER 360. Gebruikers krijgen nu de keuze om hun project in het veld te voltooien of door kantoorverfijning te gaan, ongeacht de complexiteit van hun project.