Uw full-service partner voor geodetische data inwinning

Nieuwe Leica BLK2GO PULSE

Maak kennis met de nieuwe BLK2GO PULSE mobiele laserscanner. Een handscanner, waarbij je controle hebt over hetgeen je vastlegt inclusief een visuele controle via de smartphone app.

Met geavanceerde reality-capture technologie streamt de BLK2GO PULSE complete, gekleurde puntenwolken naar je smartphone terwijl je scant.

De BLK2GO PULSE is ontworpen om binnenruimtes vast te leggen. In tegenstelling tot de BLK2GO scant de PULSE enkel dat deel waarin je geïnteresseerd bent in plaats van continue alles 360 graden te scannen. Hierdoor blijft de hoeveelheid data klein en makkelijk uitwisselbaar via internet.

Met een bereik van 10 meter en een nauwkeurigheid van +/- 2 cm is de PULSE ideaal voor het maken van plattegronden, hoogtes en gebruiksscenario's in facilitair beheer. De direct intuïtieve interface zorgt er ook voor dat medewerkers de PULSE snel kunnen gebruiken met minimale training.    

Ondertussen blijft de BLK2GO een uitstekende keuze voor handheld mobiele kaartvorming die meer precisie vereist, met een bereik tot 25 meter en een nauwkeurigheid van +/- 10 mm binnenshuis.

De 360-graden eigenschap van de LiDAR-eenheid maakt het gemakkelijker om grotere ruimtes vast te leggen en is ook geschikt voor zowel buiten- als binnen toepassingen.

Vanwege zijn LiDAR-array kan de BLK2GO gemakkelijk punten detecteren in donkere en slecht verlichte kamers, terwijl de BLK2GO PULSE optimaal functioneert met voldoende licht.      

 

Voor meer informatie zie: https://www.lnrglobalcom.nl/producten/leica-blk-lasers/blk2go-pulse

 pulse 

Nieuwe Register360 PLUS en BLK Edition versie v2023.1

Met de versie 2023.1 release, is Leica Geosystems begonnen met een investering in een nieuwe, toekomstbestendige reality capture data-structuur die naar verwachting zal uitgroeien tot een nieuwe gouden standaard voor reality capture-projecten.

Deze reality capture data-structuur is de drijvende kracht achter toepassingen zoals Cyclone REGISTER 360 PLUS en Cyclone ENTERPRISE, evenals het nieuwe LGSx-bestand - de evolutie van het populaire LGS-bestand.

De update biedt een oplossing voor de volgende generatie met aanzienlijk snellere schrijven (publiceren), hogere compressie, een nieuwe visualisatie-ervaring en een nieuwe kerngegevensarchitectuur.

Voorbeelden van nieuwe functies die nu kunnen worden ingebouwd in toekomstige software-updates, en die als zodanig zijn gepland, omvatten, maar zijn niet beperkt tot, het mogelijk maken van tijdbesparende "Opslaan"-acties bij het bewerken van een LGSx-bestand zonder dat een volledige bestandskopie via "Opslaan als" nodig is, bestandsversiebeheer en -geschiedenissen (bijv. het bijhouden van bewerkingen van GeoTags, markeringen, enz. met opties om te "herstellen" vanuit de versiegeschiedenis),  Verbeterde model- en mesh-ondersteuning, en nog veel meer. In de toekomst zal het LGSx-formaat kunnen worden geopend door alle software- en cloud-apps van Leica Geosystems voor het vastleggen van realiteit, wat zorgt voor consistentie voor naadloze operaties en workflows.

Conversie van Cyclone REGISTER 360 PLUS Projects

LET OP: Om met projecten in de nieuwe versie van Cyclone REGISTER 360 PLUS te kunnen werken, moeten deze worden geconverteerd naar de nieuwe data-architectuur. Projecten die moeten worden geconverteerd, zijn gemarkeerd met een rode X op de miniatuur van het project.

conversie

Conversie van LGS naar LGSx

De nieuwe tool, genaamd LGS File Converter, maakt de conversie van LGS-bestanden naar LGSx-bestanden mogelijk, het gegevensformaat van de volgende generatie voor het vastleggen van realiteit dat snellere prestaties, hogere compressie en nieuwe mogelijkheden biedt.

De tool ondersteunt batchconversie van meerdere LGS-bestanden naar LGSx-bestanden en stelt gebruikers in staat om de bestemmingsmap voor de geconverteerde bestanden te kiezen.

De tool heeft geen licentie nodig om te draaien en heeft een eenvoudige en intuïtieve gebruikersinterface. De conversie kan de bestandsgrootte tot 40% verkleinen, afhankelijk van de dataset, wat gebruikers kan helpen opslagruimte en kosten te besparen.

Diverse andere vernieuwingen binnen deze versie

 Nieuwe rendering modus: Schaduwverlichting van oppervlakten:

In deze release wordt een nieuwe renderingmodus voor gearceerde oppervlakteverlichting geïntroduceerd die de visualisatie van puntenwolken verbetert. Deze functie maakt het mogelijk om puntenwolken om te zetten in schaduwrijke oppervlakken die dynamisch reageren op de verlichting en het cameraperspectief, wat zorgt voor een realistische beleving. Terwijl het perspectief van de camera binnen de scène verandert, reageert de puntenwolk dynamisch op de lichtomstandigheden, wat resulteert in een realistische visualisatie.

De modus Shaded Surface Lighting simuleert het gedrag van licht dat weerkaatst op de gearceerde oppervlakken. Wanneer u een oppervlak rechtstreeks bekijkt, verschijnt het op zijn helderst en lijkt het sterk op gedrag in de echte wereld. Naarmate het perspectief verschuift en het oppervlak onder een hoek wordt bekeken, wordt het geleidelijk donkerder, waardoor het realisme van visualisaties wordt versterkt. De modus Shaded Surface Lighting kan worden geopend en in-/uitgeschakeld met behulp van het pictogram "Gearceerd" in de werkbalk.

werkbalk

unshaded

 • Exporteren van BLK data naar e57 inclusief rondkijkfoto’s en foto’s
 • Ondersteuning van de nieuwe BLK2GO PULSE Laserscanner
 • Optie om alle targets per bundle of standplaats te verwijderen
 • Verbeteringen voor het werken met Limit Boxes, waaronder het opdelen in partities

limitbox

 • Wijzigen van de transparantie van een limit box
 • Mogelijkheid tot het gebruik van video’s en PDF bestanden als Geotags
 • Favoriete import settings als standaard opslaan

register

 • Diverse bugfixes.

Voor meer informatie over deze major update zie: https://rcdocs.leica-geosystems.com/cyclone-register-360/latest/release-notes-cyclone-register-360#id-2023.1.000|ReleaseNotes|CycloneREGISTER360-ImprovedGeoTagvisibilityforBLKkinematicdata

 

Nieuwe Cyclone Field 360 v5.0 & BLK Live app 2.0

Leica heeft zowel een nieuwe versie uitgebracht van de Cyclone Field app als van de BLK Live app. Beide versies ondersteunen nu het gebruik van de BLK2GO en de BLK2GO PULSE mobiele laserscanners.

De apps ondersteunen Press & GO, waardoor er onmiddellijk gestart kan worden met lopen zonder gebruik te maken van een statische initialisatie.

Slimme scanbegeleiding tijdens initialisatie en scannen zorgt voor een betrouwbare opname, zoals meldingen voor stevig vasthouden bij een statische initialisatie of vertragen wanneer er te snel gelopen wordt bij een opname.

Vernieuwingen BLK Live app

Bij gebruik van een BLK2GO of PULSE sensor worden de volledige pointclouds direct naar de app gestreamd.

Gebruikers kunnen profiteren van een aanpasbaar opnamescherm waar de 2D- en 3D-weergaven kunnen worden geminimaliseerd of gemaximaliseerd of beide weergaven naast elkaar kunnen worden gerangschikt of geschaald.

Alle functies zoals start- stopscan, detail- en panoramabeeldfuncties van de scanners kunnen vanuit de app worden gestart.

Verder kunnen met de nieuwe app-versie de firmware van de BLK2GO en BLK2GO PULSE worden bijgewerkt!

De uitgebreide BLK Live app vervangt hiermee de BLK2GO Live app!

Vernieuwingen Cyclone Field360 app

Net als de BLK Live-app stelt Cyclone FIELD 360 gebruikers vanaf nu in staat om de BLK2GO- en BLK2GO PULSE-scanners te bedienen, waardoor een first-person opnameweergave en een onmiddellijke preview van de vastgelegde gegevens wordt geboden.

Bovendien zijn alle bestaande tools voor kwaliteitsborging, data-afstemming en dataverrijking nu ook beschikbaar bij gebruik van mobiele scanners, direct in het veld. Extra tags (afbeelding, video, tekst, spraakberichten) kunnen aan de puntenwolkgegevens worden gekoppeld en klanten kunnen meerdere BLK2GO routes direct in het veld uitlijnen en koppelen. Toegevoegde gegevens worden gesynchroniseerd met de scanner en overgebracht naar Cyclone REGISTER 360 PLUS, wat zorgt voor een verbeterde workflow van veld naar kantoor.

Nieuwe BLK2GO Firmware v4.0.0

Recent is ook voor de BLK2GO Laserscanner een nieuwe firmware versie uitgebracht, met daarin naast een aantal bugfixes ook de volgende verbeteringen:

 • BLK2GO ondersteuning binnen de BLK Live app en Cyclone Field360 app.
 • Het organiseren van de scans in verschillende projectmappen.
 • Press & GO functie voor mobiele initialisatie.
 • Slimme scanbegeleiding met real-time kwaliteitsfeedback tijdens het scannen
 • De uitgebreide BLK Live app vervangt hiermee de BLK2GO Live app!

Nieuwe RTC360 Firmware v6.03

Onlangs is er een nieuwe firmware update uitgekomen voor de RTC360 scanners, v 6.03.

Naast een aantal bugfixes is ook de presentatie van pointcloud gegevens binnen Cyclone Field360 sterk verbeterd door de mixed pixels in de LWPO pointcloud te verwijderen.

firmware60

Omhoog