3D scanner huren kan ook bij LNR Globalcom

3D Scanner huren

3D Scanner huren aassortiment

Mocht u nog niet weten wat voor uw werkzaamheden de beste oplossing is, dan staan wij u ook graag ter beschikking met advies.

Voor prijzen en beschikbaarheid kunt u met ons contact opnemen via:

“LNR Globalcom ontzorgt en adviseert”

Met enige regelmaat huurt Traanberg Architectuur en Bouwmanagement een Leica BLK 360 scanner van LNR Globalcom BV.

Architect Toosje Idema – Traanberg Architectuur en Bouwmanagement

“We ontwerpen veel grootschalige gebouwen zoals winkelcentra en distributie-/ logistieke centra”, vertelt architect Toosje Idema van Traanberg Partners Architectuur en Bouwmanagement. “We hebben een breed portfolio: we zijn met nieuwbouw bezig, maar ontwerpen en adviseren ook voor uitbreidingen, verbouwingen of transformaties.”

Het Rotterdamse architectenbureau bestaat bijna 35 jaar en er is veel veranderd in die tijd, ziet Idema. “De tekentafels zijn ingeruild voor computers. We ontwerpen en modelleren grotendeels digitaal. Traanberg heeft veel ontwerpprojecten met bestaand vastgoed in de portefeuille. Daarnaast werkt het bureau ook voor grote landelijke winkelketens. Zeker in bestaand (winkel-) vastgoed is het essentieel om voor een goede projectstart de bestaande toestand zo maatvast mogelijk in beeld te brengen.”

Jarenlang maakte Traanberg gebruik van een zelf aangeschafte builder total-station, waarmee punt voor punt werd ingemeten. Een aantal jaar geleden ontstond echter de wens om ‘echt’ digitaal te gaan meten. Toen kwam al snel LNR Globalcom in beeld. Na een aantal succesvolle test waren we direct overtuigd van de toegevoegde waarde voor onze projecten. “We werken ondertussen veel met de BLK360-scanner. Met de output kunnen we de bestaande situatie 3D modelleren in Revit. Op basis van het model van de bestaande situatie werken we de beoogde ontwerpingrepen uit en die visualiseren we daarna in 3D.”

Dat deed Traanberg bijvoorbeeld voor de renovatie van winkelcentrum Maaspoort in Den Bosch. Hier werden onder andere de entrees vernieuwd en kregen de passages een volledige make-over met nieuwe plafonds, vloeren, winkelpuien en lichtkappen. Een flinke klus, want de vloeroppervlakte bedraagt 7.200m2. In het winkelcentrum bevinden zich 27 winkels waaronder twee supermarkten.

Idema: “De opdrachtgever zocht een projectpartner die hen van ontwerp tot en met bouwuitvoering kon adviseren en bijstaan bij de grootschalige renovatie van het winkelcentrum. De inmeting met de Leica BLK360 Laser Scanner was zeer waardevol bij het modelleren van de bestaande toestand en de bouwtechnische uitwerking in de bestekfase.”

Het gebruik van een Point Cloud uit een scanner is ideaal. Idema: “Alles is namelijk meteen in 3D beschikbaar. Je hoeft geen referentiestickers meer te plakken en dan te meten vanaf het statief. Als je een gebouw of gebouwdeel moet inmeten is de 3D-scanner veel handiger en levert bovendien veel meer informatie op.” Naast de pointcloud beschikt men ook direct over een 360 graden rondkijkfoto op iedere standplaats!

Naast de BLK360 huurt Traanberg ook weleens de BLK2GO handscanner. “We moeten vaak winkels inmeten die in bedrijf zijn en dan is dat handig. Met de BLK2GO scan je al lopende heel snel grote oppervlakten, waarmee je in korte tijd een vloerplan en een duidelijk beeld hebt van de huidige situatie. Verschil met de BLK360 is dat deze scanner ongeveer 8mm nauwkeurig is en voor complexe projecten als die in Den Bosch geven we de voorkeur aan een hogere nauwkeurigheid. De BLK 360 is 4mm nauwkeurig en dat maakt hem voor onze projecten geschikter. Voor specifieke projecten met grotere afstanden en meer opstellingen in de buitenlucht huren we de specifiek de RTC360-scannerin die daar meer voor geschikt is.”

Traanberg kiest voor het huren van de 3D-scanners. En dat heeft alles te maken met het feit dat LNR ontzorgt, vertelt Idema. “Ze komen langs om de nieuwe apparatuur te demonstreren en geven advies. Met de 3D-scanner was het in het begin nog even zoeken. Je moet namelijk een Recap export bestand maken om de Point Cloud te kunnen importeren in Revit of Autocad. Dat gaat om enorme hoeveelheden data en dan moet je weten hoe je dat goed kunt verwerken. Voor ons was het in het begin vooral een kwestie van ervaring opdoen. De samenwerking is prima: LNR levert fonkelnieuwe apparatuur met de laatste updates en ze ontzorgen mede door hun flexibele instelling. We zijn in ieder geval erg blij met de service van LNR. Daarnaast kunnen we via huur makkelijker inspringen op de situatie. We huren op die manier het type scanner wat het beste past bij het type project waarvoor de opname nodig is”

LEICA

AP20

Een uniek en productieverhogend slim systeem voor onze robotic Total Stations

LNR

Net

Ons support e-mail adres is support@lnrglobalcom.nl

betrouw
baar

& bereik

baar